Skip links

Miks din egen milkshake


Dato:
28/11/2016

Kunde: MIX
Kampanje: Mix din egen milkshake
Kampanjeperiode: Mai – Juni 2016-11-22
Målgruppe: De fleste, men med fokus på unge
Plattform: VG Mobil

MILKSHAKE PÅ EKTE KULEIS

I MIX-kioskene kan man kjøpe milkshake laget av ekte kuleis. Og man kan få laget den nesten akkurat slik man vil – for de som jobber hos MIX putter oppi akkurat det du ønsker. Det er ikke så mange andre kjeder som lager milkshaken på denne måten, og det ville MIX informere om. De ønsket oppmerksomhet rundt tilbudet sitt – og vi laget en webapplikasjon med spillfunksjonalitet til dem.

ØKE KJENNSKAP OG KUNNSKAP

Skal man øke kunnskapen til folk må man fange oppmerksomheten, og holde på den en stund. Interaksjon og det å ”leke seg” med merkevaren bidrar til å øke kunnskapen og gjør at budskapet huskes bedre. Derfor laget vi en webapplikasjon der man selv kunne mikse seg den milkshaken som fristet mest. Milkshakene kunne navngis og deles på mix.no, der det ble trukket 10 vinnere av gratis milkshake hver uke.

Slik så banner og løsning ut (Trykk på videoene for å spille av.):

 

 

 

 

 

 

ANNONSER, DELING OG SPREDNING AV BUDSKAP

For å lede brukerne inn til web-applikasjonen laget vi et godt synlig banner med en flipp-effekt for å fange oppmerksomheten. I webapplikasjonen var det også mulig å dele resultatet sitt på Facebook, og MIX delte også konkurransen på sin egen Facebookside. Deling på Facebook via brukere av webappen tok ikke av i denne kampanjen. Det kan ha med målgruppe å gjøre, og det faktum at det var en del andre valg i webappen når man hadde kommet så langt som å skulle sende inn sin egenkomponerte milkshake. Derimot bidro MIX sin egen deling, til en god del flere innsende bidrag.

skjermbilde-2016-11-22-kl-09-22-52

RESULTATER

Kampanjen på VG gikk i kombinasjon med andre milkshake-aktiviteter fra MIX. De kjørte blant annet tilpassede annonser på Facebook på samme tid. Kunnskap om at MIX lager milkshake på ekte kuleis økte betraktelig og salget gikk bra.

Ved kampanjens slutt lå det 8880 brukermiksede milkshakes på Mix.no