Skip links

Fullskjermformatet på mobil


Dato:
01/11/2018

I videoen nedenfor har vi forsøkt å illustrere hvordan fullskjermformatet på mobil fungerer. NB: Spesifikasjoner som bildestørrelse og safezone kan fort endres – du finner oppdaterte og gjeldende specs på schibstedforbusiness.com.

 

Fullskjermformatet skal, som navnet tilsier, fylle hele mobilskjermen. Ettersom det ikke finnes én standard størrelse for alle mobilskjermer må annonsen tilpasse seg skjermen den vises på. Annonsen vil alltid skaleres for å fylle 100% av mobilskjermens høyde, og bredden tilpasses deretter.

Har man for eksempel en annonse i 9:16-format vil denne oppleves som for smal for noen mobilskjermer da den vil utnytte høyden 100%, men ikke ha noe å gå på for å fylle ut i bredden.

Derfor er det viktig med whitespace i bredden. Det samme gjelder på toppen og bunnen av annonsen. I noen browsere og apper, som for eksempel i VG-appen, ligger det en menylinje nederst på skjermen og en header i toppen som vil dekke over deler av materiellet.

 

For å få best effekt av fullskjermformatet, må en derfor passe på hvor viktige elementer som logo, knapper og tekster plasseres.

Ved å ta hensyn til safezone i fullskjerm-specen vil du være sikker på at elementer ikke blir dekket over, eller forsvinner utenfor mobilskjermen annonsen vises på.

Kontakt oss gjerne for hjelp med produksjon av din fullskjermannonse. Vi tilbyr stillbilder, video, animerte og interaktive annonser.

 


EKSEMPEL – DESIGN MED HENSYN TIL SAFEZONE
(NB: Noen av eksemplene er designet etter gammel spec).

   

 

 

EKSEMPEL – FULLSKJERMANNONSER MED SWIPE