Fullskjermformatet på mobil

I dette innlegget vil vi prøve å forklare hvordan fullskjermformatet fungerer, og hvordan du kan designe en annonse som fungerer optimalt uansett hvilken skjermstørrelse, app eller browser annonsen vises i.  NB: For produksjon via Adform gjelder andre retningslinjer. Klikk her for adform guide.

Slik fungerer fullskjermformatet:

Fullskjermformatet skal, som navnet tilsier, fylle hele mobilskjermen. Ettersom det ikke finnes én standard størrelse for alle mobilskjermer må annonsen tilpasse seg skjermen den vises på. Annonsen vil alltid skaleres for å fylle 100% av mobilskjermens høyde, og bredden tilpasses deretter.

Har man for eksempel en annonse i 9:16-format vil denne oppleves som for smal for noen mobilskjermer da den vil utnytte høyden 100%, men ikke ha noe å gå på for å fylle ut i bredden. Derfor er det viktig med whitespace i bredden. Det samme gjelder på toppen og bunnen av annonsen – i noen browsere og apper, som for eksempel i VG-appen, ligger det en menylinje nederst på skjermen og en header i toppen som vil dekke over deler av materiellet.

For å få best effekt av fullskjermformatet, må en derfor passe på hvor viktige elementer som logo, knapper og tekster plasseres.

Ved å ta hensyn til safezone i fullskjerm-specen vil du være sikker på at elementer ikke blir dekket over, eller forsvinner utenfor mobilskjermen annonsen vises på. Safezone er plassert på midten av et større bilde, ettersom annonsen må ha litt å gå på da den tilpasser seg ulike skjermbredder.

Ved å følge specen nedenfor vil du være sikker på at din fullskjermannonse fungerer optimalt uansett skjermstørrelse, app eller browser.


SPEC: FULLSKJERMANNONSE – STILLBILDE

Bilde-/dokumentstørrelse: 1000×1080 px
Safezone: 540×880 px – plassert på midten av dokumentstørrelsen ovenfor
Filformat: jpg, png, gif
maks 100 kb

Safezone er den plassen som er garantert synlig på alle mobilskjermer.

Bildefil sendes til Traffic sammen med URL til landingsside og/eller tracking.

SPEC: FULLSKJERMANNONSE – VIDEO (HTML)

Ønsker du å ha video i fullskjermformatet kan dette produseres i HTML av Schibsted Create. Vi trenger da:

Videofil: 1000×1080 px (safezone: 540×880 px plassert på midten).
Filformat: mp4, maks. 5MB
Vi anbefaler maks 15 sekunders lengde på filmen
URL til landingside og/eller trackinglenker må også legges ved.

Dersom en ikke har videofil i 1000×1080 og tatt høyde for safezone, er det også mulig å levere videofil til Create i følgende formater:

720×1080 px
510×840 px

SPEC: FULLSKJERMANNONSE – ANIMASJON, INTERAKSJON, SKREDDERSØM (HTML)

Create kan bistå med produksjon av skreddersydde annonser til fullskjermformatet, blant annet annonse med animasjon, interaksjon, swipe-funksjon (for eksempel annonse med flere “sider”), registrering, gamification m.m.

Trenger du hjelp med design og/eller produksjon av fullskjermannonse? Kontakt din kundeansvarlige i Schibsted, så løser vi det aller meste!


Last ned photoshop-mal


EKSEMPEL – DOKUMENTSTØRRELSE OG SAFEZONE

   

EKSEMPEL – FULLSKJERMANNONSER MED SWIPE